18.4 C
Delfzijl
19 juni 2021 01:31

TRIAS dames weten thuis te winnen van Abiant/Set Uppers uit Scheemda

spot_img

Appingedam – Na twee weken rust te hebben gehad speelden de dames van Trias afgelopen zaterdag thuis in Appingedam. De laatste paar wedstrijden voor deze korte break lieten wat te wensen over dus trainer AndrĂ© Swiersema had genoeg om in deze twee weken mee aan de slag te gaan.

De tegenstander van afgelopen zaterdag was Abiant/Set Uppers ds 1 uit Scheemda. Trias wist deze dames voorafgaand aan het seizoen als eens te verslaan in een toernooi. De wedstrijd ging van start met voor Trias de wetenschap dat de dames van Scheemda graag hun punten aan de buitenkant scoren in de rechtdoor. Daarnaast was Trias de voorgaande week bezig geweest met het brengen van enthousiasme en beleving in de wedstrijden, evenals de trainingen. Zaak was dan ook om dit van het begin af aan te laten zien.

De thuisploeg begon met een sterke service waar de dames van Trias in eerste instantie niet op verdacht waren. Na de eerste twee punten te hebben weggegeven konden de dames gelukkig zelf de service terugpakken. Helaas leek het er in de eerste set al op, dat de dames weer geen controle hadden over hun eigen service. Iets wat de laatste paar wedstrijden de dames in sommige sets vaker de das om heeft gedaan. Desondanks waren ze aanvallend en blokkerend wel goed op dreef en wisten ze de eerste set te veroveren met 25-15.

In de tweede set gingen de dames wat minder goed van start. Set Uppers had de dames onder dwang met hun servicedruk en de dames kwamen het eerste deel van de set weinig tot scoren toe. Dit had zelfs tot gevolg dat de dames halverwege deze set tegen een achterstand van 7 punten aankeken. Niet alleen de servicedruk van de tegenpartij was daar oorzaak van, ook hadden de dames nog altijd moeite om hun eigen service goed te houden. Des te opmerkelijker was het, dat juist met een servicereeks het gat van 7 punten gauw werd goed gemaakt. Een ietwat gestreste tegenstander was hiervan het gevolg. Trias wist ook deze tweede set binnen te slepen met 25-22.

Inmiddels is wellicht bekend dat Trias speelt om geen set te verliezen omdat kampioen worden de doelstelling is van dit jaar. Echter is dit iets wat de dames tot nu toe niet goed af gaat. Hoewel het met het winnen van wedstrijden wel goed zit, worden er regelmatig slordige setjes verloren. Vol goede moed gingen de dames dan ook aan de slag in de derde set. Dit was er eentje waarin ze aan het begin van de set een klein gaatje sloegen van vier punten. Helaas was het probleem met de service nog niet van de baan en werden er ook deze set behoorlijk wat fouten gemaakt. Set Uppers kreeg deze set steun van een aantal fanatieke meegebrachte supporters.

Bijzonder om te vermelden is wellicht dat, wanneer de service goed gaat, de dames vaak een punt weten te behalen via de opslag. Echter blijft er van dat voordeel weinig over wanneer er net zoveel fouten worden gemaakt als dat er goed geserveerd wordt.

De vier punten voorsprong wisten de dames helaas niet lang vast te houden. Wederom wist de tegenstander met een goede service weer terug te komen in de set. Deze set ging lang gelijk op en Trias heeft een aantal keren op setpoint gestaan. Helaas zagen ze deze set aan hun neus voorbij gaan met 26-28.

Na een ietwat gefrustreerde coach in de derde set wegens alle servicefouten, ging het met de service in de vierde set een beetje beter. Echter was ook dit een spannende set. Toch wisten de dames van Trias net een beetje extra te geven. Met wat goede aanvallen en een aantal blokkeringen wisten de dames steeds een hele kleine voorsprong van twee punten te behouden. Hoewel het tot het eind toe erg spannend was wist trias deze set ook te winnen met 25-22.

Geconcludeerd kan worden dat Trias het zich deze week weer moeilijker heeft gemaakt dan noodzakelijk. Aan het enthousiasme en de beleving van de dames mankeerde deze wedstrijd niks. Toen na afloop van de wedstrijd bleek dat Lycurgus ds2 met 4-0 had verloren werd er in de kantine een klein feestje gevierd. Lycurgus geldt tot nu toe als grote concurrent, daar zij tot afgelopen zaterdag alles met 4-0 wisten te winnen.

Aanstaande zaterdag spelen de dames wederom tegen Abiant/Set Uppers ds1. Dan mag Trias bewijzen dat ze wel degelijk in staat zijn om een 4-0 winst binnen te slepen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten