Top spelers en speelsters op “Beachvolleybal Appingedam”

Appingedam – Het is de organisatie van het Beachvolleybal event in Appingedam wederom gelukt om top spelers en speelsters aan te trekken voor het Beachvolleybal weekend welke plaats gaat vinden op 21 en 22 juni op een schitterende locatie op het plein voor de Nicolaikerk.

Vrijdagmiddag/avond en zaterdag morgen komen eerst leerlingen van het middelbaar onderwijs en recreanten in actie. Vanaf zaterdag middag 22 juni 15.00 uur gaat het vervolgens los met toppers uit de Nederlandse competities.

De entourage van het toernooi maakt dat de top spelers en speelsters na het zaalseizoen graag naar Appingedam komen om daar de strijd met elkaar in het zand aan te gaan in een gemoedelijke sfeer. Op het zand in de volleybal arena wordt doorgaans gestreden voor elk punt. Naast en om de velden en s ‘avonds geniet men vooral van de gezelligheid die het toernooi in Appingedam te bieden heeft. Inschrijvingen stromen de laatste jaren spontaan binnen. Binnen 3 weken na de inschrijving was het toernooi al vol geboekt.

Het is de organisatie blijkbaar gelukt om door de jaren heen naamsbekendheid te verwerven. Het imago van dit unieke toernooi waar in het zand met zaal regels wordt gespeeld en niet met 2 tegen 2 maar 3 tegen 3 heeft blijkbaar aantrekkingskracht op zaal volleyballers.

Heren
Vice landskampioen Lycurgus die dit jaar op een haar na het landskampioenschap mistte treed aan met Sam Gortzak, Erik van de Schaaf en Auke van de Kamp. Laatst genoemde heeft meegetraind met het nationale team en zal volgend seizoen zijn opwachting maken in de Belgische competitie bij Tectum Achel. Andere ere divisie clubs die met een afvaardiging komen zijn Zaanstad en Barneveld. Uit de regio maken verder de heren van Dio Bedum en Donitas hun opwachting. Beide teams acteren in de top divisie. Met deze regionale topteams hoopt de organisatie ook meer publiek uit de regio te trekken.

Dames
Bij de dames treden speelsters van ere divisie clubs Fast en Amsterdam aan. Verder zullen top divisie speelsters van Huizen, Orion, Dynamo Apeldoorn, en eerste divisionist Zaanstad hun kunsten vertonen. Ook bij de dames een team uit de regio. De studentes van Donitas uitkomend in de Top divisie en vertegenwoordigd door Rosanne Ottevanger, Hendrika van der Veen en Anne Lotte Bij de Weg maken hun opwachting. Bij de dames is het vooral opmerkelijk dat een aantal speelster al jaren van de partij zijn.

Met name Maus Smeets (uitkomend voor ere divisionist Fast)  en Mable Hengelveld (uitkomend voor Top divisionist Huizen) zijn al jaren aanwezig en doen steevast mee voor de prijzen.

Meer informatie is te vinden op www.beachvolleybal-appingedam.nl

Back to top button