Toename woninginbraken in Delfzijl en Appingedam

Delfzijl – AppingedamDe politie in Delfzijl en Appingedam ziet een toename van het aantal woninginbraken en insluipingen. Sinds 1 januari sloegen de inbrekers al 22 keer toe.

De buit bestaat veelal uit geld, sieraden, laptops en tablets. Reden voor de politie om nog meer te surveilleren in uw buurt, preventieve acties te houden, inbrekers extra in de gaten te houden en door extra energie te steken in het opsporen van daders. Gelukkig kunt u zelf ook veel aan doen om woninginbraken te voorkomen.

Verklein de kans op een woninginbraak
Met eenvoudige maatregelen verkleint u de kans dat u slachtoffer wordt van woninginbraak. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en buitenverlichting op tijdschakelaars. Zorg daarnaast voor een bewoonde indruk van uw huis wanneer u niet thuis bent. Registreer uw goederen, dit maakt het makkelijker uw spullen op te sporen en aangetroffen spullen terug te bezorgen. Kijk ook op www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Bel 112 bij verdachte situaties
U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts of afwijkends ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen! De centralist van de Meldkamer Noord-Nederland kan tevens een Burgernet actie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar inbrekers.

 Back to top button