fbpx
18.4 C
Delfzijl
vrijdag 03 juli 2020
Home Algemeen Toekomstplannen opvang asielzoekers Delfzijl uitgewerkt in bestuursovereenkomst

Toekomstplannen opvang asielzoekers Delfzijl uitgewerkt in bestuursovereenkomst

Delfzijl – De gemeente Delfzijl en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hebben een bestuursovereenkomst opgesteld met nadere afspraken over de realisatie van een nieuw opvangcentrum op de plaats van het huidige asielzoekerscentrum aan het Zwet en een tijdelijke extra opvanglocatie op de plaats waar vroeger de Oude Zeevaartschool stond. In de bestuursovereenkomst is het advies van de speciaal daarvoor in het leven geroepen klankbordgroep van omwonenden verwerkt. De gemeenteraad bespreekt het voorstel in de vergadering van 18 juni. Op 29 juni is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Negen omwonenden hebben deelgenomen in de klankbordgroep. Het college spreekt in een reactie waardering uit voor het advies: β€˜de klankbordgroep heeft in korte tijd een zorgvuldig opgesteld en goed onderbouwd advies aan ons uitgebracht. Het advies helpt de belangen van de toekomstige bewoners en de omwonenden goed te behartigen.’ Het advies betreft nadere afspraken over onder andere de invulling van de groenstrook tussen het nieuwe centrum en de Vogelbuurt, de invulling van de tijdelijke locatie, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Het college heeft het advies verwerkt in de bestuursovereenkomst.

Informatiebijeenkomst 29 juni
De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 29 juni, van 19.30 – 21.00 uur in het Eemsdeltacollege, De Sikkel 3 in Delfzijl. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de omwonenden een toelichting op de bestuursovereenkomst en de manier waarop de adviezen van de klankbordgroep zijn verwerkt. Daarnaast presenteert het COA de verdere uitwerking van de plannen voor de locatie Oude Zeevaartschool.

Advertenties