Toekomstdromen leerlingen groep acht tot 2035 in gemeentearchief Appingedam opgeborgen

Appingedam – Leerlingen van groep 8 van alle basisscholen in Appingedam hebben gistermiddag onder toeziend oog van burgemeester Rika Pot een grote waterdichte, stevige, aardbevingsbestendige kist verzegeld vol met persoonlijke herinneringen, foto’s en toekomstdromen van alle groep 8 leerlingen uit Appingedam. Deze kist zal de komende 20 jaar bewaard blijven in het archief van de gemeente Appingedam.

In de kist zitten foto’s van de leerlingen waar ze met een voorwerp op staan waar ze aan gehecht zijn of een speciale herinnering aan hebben, voor de een is dat een knuffel voor de ander oud geld wat ze gekregen hebben van een familielid en zelfs een Playstation controller. De leerlingen hebben opgeschreven hoe ze denken dat hun leven er over 20 jaar zal uit zien en waar ze dan wonen, de antwoorden variëren van Appingedam, Friesland tot aan Amerika en de Caraïben. Over twintig jaar is het 2035 dan wordt er bekeken of er van die toekomst dromen echt iets terecht is gekomen.

Kindergemeenteraad
De leerlingen uit groep 8 hebben voor dit project gekozen tijdens de kindergemeenteraad in Appingedam het voorstel was afkomstig van IVAK de Cultuurfabriek.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”257″]


Back to top button