11.2 C
Delfzijl
12 mei 2021 06:44

Tirza Boerma rugbyclub Phoenix verkozen tot beste speelster in wedstrijd tegen The Big Stones uit Havelte

Havelte – Afgelopen zondag moest D.R.C. Phoenix uit tegen de andere degradatiekandidaat, The Big Stones uit Havelte. De laatste jaren wist Phoenix zich goed stand te houden in de derde klasse Noord-Oost, maar dit seizoen is het nu dan voorlopig echt afgelopen.

Hetzelfde geldt voor de mannen uit Havelte, dus de spanning op het veld was een gezonde, want voor beide teams ging het eigenlijk nergens meer over. The Big Stones ging de wedstrijd in met een goed aantal wissels in tegenstelling tot Phoenix, die de wedstrijd startte met 12 man en een vrouw, Tirza Boerma.

Naderhand niet alleen door Phoenix gewaardeerd voor haar inzet, maar ook door The Big Stones. Dan ook door hun uitgeroepen als The Woman of the Match, en niet één uit hun eigen gelederen. De eerste helft was er dan ook eentje van achter de feiten aanlopen. Phoenix start eigenlijk geen enkele wedstrijd sterk, maar met een volledige opstelling was naar verwachting meer stand gehouden. Waar The Big Stones de vorige keer vooral met de sterke voorwaartsen speelde, speelden ze dit keer een stuk breder. Net alsof ze het spel van de studenten hebben afgekeken. Hier wisten de Delfzijlsters weinig raad mee en daar profiteerden de Drentenaren volledig van. Tussenstand 59-0.

De tweede helft herstelde Phoenix zich. Enerzijds omdat The Big Stones een speler beschikbaar stelden, waardoor Phoenix nog maar één in plaats van twee spelers te weinig in het veld had. Anderzijds omdat Phoenix zich altijd herpakt. Er werd weer degelijk gecrasht en support verleend, en de opvolging was er ook. Dit is cruciaal in een sport als rugby, waarbij je de punten echt als team moet zien te pakken. Je kan het niet alleen. Hoewel The Big Stones niet voor de wedstrijd heeft hoeven vrezen, de tweede helft hebben ze niet cadeau gekregen.

De tweede helft hebben ze drie tries gedrukt tegen de twee van Phoenix. De tweede helft was een echte pot, een mooie voorbereiding op de competitiepotten die beide teams volgend jaar tegen elkaar zullen spelen in een klasse lager. Eindstand: 76-10.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten