Tijdelijke aardbevingsbestendige school in Loppersum officieel geopend

Loppersum – Wethouder Bé Schollema heeft gistermiddag in het bijzijn van ca. 60 genodigden waaronder de burgemeester van Loppersum en de directeuren van NAM en CVW de nieuwe tijdelijke school aan de Bosweg in Loppersum geopend. In zijn toespraak loofde de wethouder allen betrokkene die hadden bijgedragen de totstandkoming van de school in zeer korte tijd. Na dat de wethouder het officiële startsein had gegeven namen de kinderen de opening over.

Het nieuwe schoolgebouw bied onderdak aan twee scholen de openbare basisschool Prinses Beatrix, christelijke basisschool De Roemte en kinderopvang Kids2B. Deze scholen moesten noodgedwongen verhuizen in verband met de aardbevingen, uit onderzoek is gebleken dat de scholen niet aardbevingsbestendig genoeg zijn. Het is nog niet duidelijk of de oorspronkelijke schoolgebouwen verstevigd kunnen worden of dat er nieuwbouw moet komen. Daardoor is ook niet bekend hoe lang de 350 leerlingen in het noodgebouw moeten blijven.

De kosten voor de bouw van het nieuwe schoolgebouw zijn betaald door de NAM dat heeft enekele miljoenen gekost daar voor heeft Loppersum wel het veiligste school gebouw van Nederland weer gekregen. De bouw heeft 2,5 maand geduurt.

Aansluitend aan de opening werd er vrijdagavond een open huis gehouden voor ouders en belangstellenden.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”268″]
Back to top button