Theater De Steeg speelt nieuwe voorstelling Moesje tijdens festival Terug naar het begin

Appingedam – Op 19 en 20 mei speelt Theater De Steeg haar nieuwe voorstelling Moesje op het festival Terug naar het begin in Appingedam. Een voorstelling over de (complexe) relatie tussen moeders en dochters. Moesje wordt op vrijdag 19 mei speciaal voor jongeren van middelbare scholen uit Appingedam gespeeld. Op zaterdag 20 mei staan er 3 openbare voorstellingen op het programma. De voorstelling wordt gespeeld in de prachtige synagoge van Appingedam, om 13.15 uur, 15.00 uur en 16.45 uur.

Moesje 
Moesje is een voorstelling over de complexe relatie tussen moeders en dochters. Zonder je moeder had je niet bestaan en haar opvoeding bepaalt in belangrijke mate wie jij bent. Wat voor moeder/dochter je ook treft, de rest van je leven heb je met haar te maken. En dat wil wel eens wringen… Welke adviezen geef je aan je dochter mee en welke adviezen neem je van je moeder aan? Wat leer je van je dochter en hoe zorg je dat ze niet dezelfde fouten maakt als jij? Kan je je moeder zien als meer dan alleen een opvoeder en kunnen moeders en dochters misschien zelfs vriendinnen zijn? Paradoxaal genoeg is al die moederliefde nodig om de dochter uiteindelijk zelfstandig te laten zijn, los van haar moeder. Ook dat losmaken gaat niet altijd zonder strijd…

Moesje is een voorstelling waarin dochters niet alleen de schoenen van hun moeders lenen, maar er ook eens daadwerkelijk in gaan staan, op zoek naar de vrouw die zij hun Moesje noemen. Neem dus vooral je met moeder/(puber)dochter mee naar de voorstelling!

Festival Terug naar het begin 

Moesje wordt gespeeld tijdens Festival Terug naar het begin, dat dit jaar voor de negende keer wordt georganiseerd. Tijdens het festival zijn er verschillende optredens, ontdekkingstochten en gezellige eetgelegenheden in de mooiste podia van het land: de middeleeuwse kerken van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Meer informatie: www.terugnaarhetbegin.nl.

Praktische informatie

Datum                                 zaterdag 20 mei
Tijd                                      13:15 – 14:00 uur; 15:00 – 15:45 uur; 16:45 – 17:30 uur
Locatie                                 Synagoge van Appingedam, Broerstraat 6
Kaarten en info                     www.terugnaarhetbegin.nl
Theater De Steeg
Theater De Steeg maakt theatervoorstellingen voor jongeren, over actuele onderwerpen. Voorstellingen waarmee we een discussie op gang brengen en jongeren uitdagen om eens met een andere blik naar de wereld om hen heen te kijken. Bijzonder aan onze werkwijze is dat we in al onze voorstellingen werken net jonge acteurs (17-23 jaar). Zij staan niet alleen op het toneel, maar spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van de voorstellingen, die daardoor zeer herkenbaar zijn voor de jongeren in het publiek: “Ik wist dat het acteurs waren, maar eigenlijk was het mijn eigen verhaal dat ik zag.” Jaarlijks speelt De Steeg zo’n 300 voorstellingen voor ongeveer 15.000 jongeren.

Back to top button