12 C
Delfzijl
12 mei 2021 00:41

The Floor is Yours van start in Delfzijl

Delfzijl – In het najaar van 2018 gaat op 17 locaties door heel Nederland breakdanceproject ‘The Floor is Yours’ weer van start. Een serie van 10 lessen, gegeven door gerenommeerde breakdancedocenten. Ook in Delfzijl start op 3 oktober een lessenreeks. Wereldkampioen breakdance Lorenzo Caboni en dansleraar Redo hebben zich verbonden aan The Floor is Yours als ambassadeur.

Breakdance is populair en combineert dans met sportieve elementen: met tekst, poëzie en beeldende kunst. Het belangrijkst is het ‘community gevoel’ in de breakdance scene: een wereld waarin diversiteit volkomen vanzelfsprekend is. De lessenreeks wordt afgesloten met een City vs. City Battle. Tijdens deze battle laten leerlingen uit alle steden moves zien die ze geleerd hebben en maken ze kennis met breakdancers uit heel Nederland. Het gaat er niet om hoe goed je bent of hoe je er uit ziet, maar dat je er staat en iets laat zien. Een deskundige jury bepaalt welke crew de winnaar is van het seizoen.

“Het was geweldig Tamar op die vloer te zien dansen, ik was zo trots! Iedereen wordt gewaardeerd, het maakt niet uit of je net les hebt of al heel goed bent. Ik wil Tamar leren dat je alles kunt proberen en dat het niet erg is als iets niet lukt. Het gaat om het ontdekken. En dat is precies wat ze in deze lessen leert.” Marijke, moeder van Tamar

Voor wie?
Iedereen tot 18 jaar mag meedoen. De hele reeks lessen kost 25 euro. Als er thuis geen geld is, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Na het volgen van de lessen kunnen kinderen en jongeren doorgaan met ‘reguliere’ lessen. Ook hiervoor geldt: als er thuis geen geld is, betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wanneer en waar?
Locatie: Jongerencentrum Delfzijl
Start:    Woensdag 3 oktober 2018
Tijd:      15.00 – 16.00 uur
Waar:   Waddenweg 4 (Brede School in Delfzijl Noord)
Docent: Lucas Winkel
Aanmelden via: www.jeugdfondssportencultuur.nl/thefloorisyours
Instagram: @thefloorisyours

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten