woensdag 4 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Test waarschuwingsnetwerk NL-Alert en sirene test om 12.00 uur

spot_img

Nederland – Vandaag maandag 3 december om 12.00 uur wordt de sirene en het NL-Alert netwerk getest.

De sirene test gebeurt iedere eerste maandag van de maand. Het signaal duurt onafgebroken 1 minuut en 26 seconden. Als u dan de sirene hoort, weet u dat er niets aan de hand is. De sirene wordt nooit getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen.

Sirene gaat meerdere malen bij alarm
Als u de sirene meerdere malen achter elkaar hoort, is er sprake van alarm. Er is dan zeker iets aan de hand. Het kan ook zijn dat u op een andere manier wordt gewaarschuwd, bijvoorbeeld door een rondrijdende geluidswagen. Volg dan de instructies op van de aanwezige autoriteiten. Gaat de sirene op een ander moment dan de eerste maandag van de maand om 12.00 uur? Ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio of tv aan op de regionale rampenzender.

Noodzaak testen sirene
De sirenes worden getest om:

  • na te gaan of de apparatuur nog allemaal goed werkt;
  • er zeker van te zijn dat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval.

Naast de sirene test wordt vandaag ook het een NL- Alert controlebericht uitgestuurd. Als je het controlebericht ontvangt, is jouw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je wordt geïnformeerd als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

Vanaf 3 december zijn NL- Alert berichten ook te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Het is de eerste keer dat het controlebericht op vertrekborden wordt getoond.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten