Terugkeer Voorwaarts Voorwaarts naar de Eemshaven minimaal met een dag vertraagt

Eemshaven – De terugkeer van het Vlaggenschip de Voorwaarts Voorwaarts in Groningen is uit gesteld. Het schip zou vandaag op het ponton Conquest mb1 aankomen in de Eemshaven, maar dat wordt minimaal een dag later.

Hamburg
Het vlaggenschip van de provincie Groningen mocht niet meer zelfstandig de haven van Hamburg verlaten omdat de benodigde papieren om over open zee te mogen varen niet in orde waren. De autoriteiten in Duitsland hebben het schip aan de aan de ketting gelegd. De Voorwaarts Voorwaats was in Hamburg om de Hafengeburtstag bij te wonen.

Lift
Rederij Amasus Shipping kwam met een oplossing de Voorwaarts Voorwaarts kon een lift krijgen op een enorm drijvend kraanponton. Deze was al op weg naar Duitsland om daar een lading af te leveren. Het schip is niet het enige object dat mee teruggaat vanuit Duitsland. Het laden van de andere vracht duurt langer dan verwacht daar door lukt het niet om vandaag in de Eemshaven aan te komen. Als het weer mee zit is de verwachting dat het schip morgen middag aankomt in de Eemshaven.Back to top button