zondag 1 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Temperatuur dit weekend steeds hoger

spot_img

Nederland – Het wordt een aangenaam meiweekend met zowel zaterdag als zondag zonnige perioden, maar ook wolkenvelden. Op zaterdag wordt het 14-18 graden en is in het noorden nog kans op een lichte bui. Zondag blijft het waarschijnlijk overal droog en wordt het 16-20 graden. Na het weekend gaat de temperatuur verder omhoog. In de tweede helft van volgende week is grote kans op zomerse warmte met ruim 25 graden.

Na een frisse week loopt de temperatuur tijdens het weekend op. Zaterdag start nog behoorlijk koud met net na zonsopkomst temperaturen van 0 tot +6 graden. De temperatuur loopt snel op en in de middag wordt het 14-18 graden. De hoogste maxima zijn voor Limburg en de laagste temperaturen voor de kustgebieden.

Er trekken wolkenvelden over het land, maar regionaal komen ook zonnige momenten voor. In de loop van de middag breekt de zon vanuit het westen flink door. Er waait een matige westenwind. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar het uiterste noorden van het land maakt kans op een enkele lichte bui.

Ook zondag is er een mix van zon en wolken. Het wordt een paar graden warmer met maxima van 16 graden aan zee tot ruim 19 graden in Brabant, Limburg en de Achterhoek. In het westen is het zonniger dan in het binnenland. Vooral in het oosten en noordoosten ontstaan in de middag behoorlijke stapelwolken, maar de kans op een bui is heel klein.

Insmeren nodig
Tijdens zonnig weer is de zonkracht zaterdagmiddag tussen 12:00 en 15:00 uur UV-Index 6. Zondagmiddag kan in Zuid-Nederland zelfs zonkracht 7 worden bereikt. Een onbeschermde (lichte) huid kan dan al in 10-15 minuten rood kleuren.

Volgende week kans op zomerse warmte
Na het weekend loopt de temperatuur verder op en wordt het op veel plaatsen 20-25 graden. Regionaal kan het in de tweede helft van de week zelfs warmer zijn dan 25 graden. Of het ook overal warm wordt is onzeker. Mogelijk steekt in de kustprovincies een wind van zee op en dan is het gelijk fris. Het binnenland heeft de beste papieren voor hoge temperaturen.

Het weerbeeld bestaat uit een mix van flinke zonnige perioden en wolken. Zeker in de tweede helft van de week kan de zon flink schijnen. Ook blijft het waarschijnlijk droog. Volgend weekend neemt de kans op een bui toe en wordt het mogelijk wat koeler.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten