Tegen eerdere voorspellingen in scheen op Koningsdag in Delfzijl een stralend zonnetje

DelfzijlAl vroeg in de ochtend begonnen de deelnemers aan de vrijmarkt met het uitstallen van hun goed op de straten in het centrum van Delfzijl.  Tijdens de officiële opening om 11 uur werden de ontvangers van een Koninklijke Onderscheiding nog eens extra in het zonnetje gezet door het Oranje Comité, waarna burgemeester Emme Groot het programma opende met drie maal hoera voor de koning. 

Op het Molenbergplein ging de interculturele markt van start met diverse standjes met gerechten uit oa Chili, Indonesië, Syrië en Turkije. Voor de jeugd stond er een stormbaan en luchtkussen. De scouting was aanwezig en Mindervaliden Sport Delfzijl liet op het Molenberg plein zien wat er allemaal mogelijk is voor mensen met een beperking.

In de middag waren er door het centrum diverse optredens;  Shantykoor ‘De Scheepsjoagers in de Poststraat en de band HOTSTOP in de landstraat. Op het Molenbergplein stond HWM (o.a. bekend van ‘Tot het Eind’ en ‘OMG’) en werd het programma aan elkaar gedraaid door een DJ.

Back to top button