Team Huisman en van der Kooi oppermachtig tijdens 70ste Schildweek

Steendam – Wat was het weer een mooie zeildag aan het Schildmeer. Met windkracht vier in de zeilen werden de 4e Schildweek wedstrijd gevaren. Dit was al weer de laatste wedstrijd in een race van vier wedstrijden, welke onderdeel zijn van de Schildweek kampioenschappen. Morgen staan de sluitingswedstrijden nog op het programma en dan is bekend wie de Schildweek kampioenen van 2015 zijn.

Door de harde wind moesten de zeilers flink hun best doen om hun boten de optimale koers te laten varen. In de tweemansscholen 16m2 en de top stonden vele fokkenisten veel in de trapeze. Jeroen de Groot & Damy Jansen konden Rob & Marcel Klein nog net voor de finish inhalen en gingen er met de dag zege van door. De eindoverwinning kan het Team De Groot en Jansen eigenlijk niet meer ontgaan.

In de Top klasse is het team Huisman en van der Kooi oppermachtig. Voor team van der Bles en Krommer.

Ook de Optimist C zijn vanmiddag het water op geweest. Justin Honkoop uit Nieuwolda ging er met de dagzege vandoor voor Lars Zuur uit Farmsum.

Dit was de eersteĀ  wedstrijd in de reeks van vier wedstrijden die onderdeel uitmaken voor het winnen van de precieuze titel Schildweek kampioen. De uitslagen van de Schildweek zijn te vinden via www.sportinschrijving.nl/zvossBack to top button