Succes voor Taekwon-do Academie Jan Ekema in Den Haag

Den Haag – Op het Open Haaglanden toernooi, waaraan 340 taekwon-doka’s deelnamen, scoorden de deelnemers van Taekwon-do Academie Jan Ekema uitstekend. Met 6 deelnemers werden er 7 prijzen behaald. Dit was tevens het laatste toernooi waar de selectie leden vormbehoud konden tonen, een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de Open Britse Kampioenschappen die eind november worden gehouden.

De stijlpatronen
Ghilano Buurmeijer, met zijn 7 jaar één van de jongste deelnemers, won bij de stijlpatronen de ¼ finale tegen Luca de Kok nog met 5-0, maar verloor de ½ finale tegen Xian van der Wielen met 1-4. De strijd om de 3de en 4de plaats tegen Vince Pomerel won Ghilano met 3-2 waarmee zijn eerste prijs op een groot toernooi was behaald.

Joyce v/d Veen was net als Ezra Oorlog op dit onderdeel in topvorm. Beiden behaalden, door hun strakke manier van lopen, een eerste plaats.

Sparren
Ook op dit onderdeel wist Ghilano Buurmeijer net als Joyce v/d Veen een prijs te behalen. De strijd om de 3de en 4de plaats tegen Thim Ploegmakers won Ghilano met 4-0 zodat hij met 2 mooie bekers huiswaarts kon keren.

Joyce v/d Veen won de ½ finale tegen Liesanne Kamphuis, door haar snelle dubbele ronde trappen met een 4-0 scheidsrechter beslissing. In de finale tegen Belgische Ilona Bruls liep Joyce tegen een hieltrap van haar tegenstander aan. Hierdoor kwam zij op achterstand te staan die niet meer in te halen was. Maar ook voor haar was de tweede prijs binnen.

Lennart Blaauw en Anuschka Molenberg behaalde op het onderdeel sparren respectievelijk een 2de en 3de plaats waarmee het succes compleet was.