Strijd om het kampioenschap nadert ontknoping

DelfzijlDe strijd om het kampioenschap van de 3e klasse Noord- Oost wordt met de week spannender. Phoenix en Dwingeloo bezetten de eerste twee plekken waarbij opgemerkt moet worden dat Dwingeloo nog een wedstrijd minder heeft gespeeld, maar wel drie punten achterligt op de boven verwachting presterende ploeg uit Delfzijl. Hierna volgen Zwolle en Drachten in het kielzog van beide ploegen. Dit alles werd echter afgelopen week bijzaak door het schokkend nieuws dat de vader van één van de spelers van Phoenix plotseling overleed. Als eerbetoon voor hem werd door beide ploegen en supporters een minuut stilte in acht genomen.

Na dit moment van bezinning was het echter weer volop actie wat de klok sloeg. Beide ploegen hielden elkaar in de beginfase in evenwicht. Zoekend naar zwakke plekken in elkaars defensie ging het spel in hoog tempo op en neer. Echter beide ploegen gaven elkaar geen centimeter cadeau. Langzaam maar zeker drong bij Phoenix door dat er tegen dit Dwingeloo echter wel wat te halen viel. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd kansloos verloren maar vandaag waren de kaarten anders geschud. Phoenix begon in de loop van de eerste helft Dwingeloo verder en verder terug te dringen en lange tijd vast te pinnen op de eigen helft. Het was echter pas vlak voor rust dat Phoenix gebruik wist te maken van dit overwicht. Rolf Oosterhuis wist, na een goed getimede pass van Patrick Trakzel, tussen twee verdedigers door te breken en ook de fullback te omzeilen. Doordat naast de try ook de conversie succesvol benut werd door Albert Kammenga ging Phoenix met een 7 – 0 voorsprong de rust in.

De tweede helft had een omgekeerd spelbeeld als de eerste. Het was nu Dwingeloo wat Phoenix maar zelden onder de druk uit liet komen en op de eigen helft vastzette. Phoenix bleef echter ook defensief de boel gesloten houden door bikkelhard voor elke meter te knokken. Echter werd de druk één moment te veel. Snel opvolgende aanvalsgolven konden niet langer gestopt worden en uiteindelijk wist Dwingeloo een verdiende try te scoren. De daaropvolgende conversie werd eveneens benut wat een 7 – 7 tussenstand opleverde. Dwingeloo rook bloed en bleef Phoenix terugdringen in de slotfase van de wedstrijd. Echter door onvoorstelbaar hard werken van de thuisploeg bleef verdere schade uit en deelde beide ploegen de punten. Hierdoor blijft het verschil op de ranglijst drie punten en zal de ontknoping in de strijd om het kampioenschap pas in de laatste weken beslist gaan worden. Voor Phoenix is het seizoen eigenlijk al uitstekend te noemen, echter kunnen de spelers zichzelf met nog meer gaan belonen.

 

Back to top button