fbpx

Stimulans talentontwikkeling Brede Scholen Delfzijl

DelfzijlDe gemeente Delfzijl stelt subsidie beschikbaar voor de Brede Scholen in Delfzijl om kinderen op jonge leeftijd in contact te brengen met kunst cultuur, muziek en sport. De subsidie is bedoeld voor een naschools activiteitenprogramma.

Educatieve binnen en buitenschoolse activiteiten
De Brede Scholen die gevestigd zijn in Tuikwerd/Farmsum en Noord ontvangen een bedrag van € 57.500,-. Met het budget organiseren de scholen educatieve activiteiten, zowel binnen als buiten de school. Het Huis voor de Sport krijgt € 9.350,- voor de uitvoering van sportactiviteiten. Met het budget organiseren zij met name naschoolse activiteiten, toernooien en evenementen.

Talentontwikkeling voor ieder kind
De gemeente Delfzijl vindt het belangrijk dat kinderen voldoende mogelijkheden hebben om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Wethouder Jan Menninga: “Niet alle kinderen en jongeren hebben evenveel kansen om hun talenten te beproeven en te ontwikkelen. Ze krijgen bijvoorbeeld van huis uit minder ervaringen mee waarmee ze kunnen ontdekken waar ze goed in zijn. Door deze kinderen extra activiteiten aan te bieden, stimuleer je hun talentontwikkeling.”

 

Back to top button