fbpx
-0.1 C
Delfzijl
24 januari 2021 06:24

Sterk Techniek Onderwijs in beeld

Groningen – Binnen Sterk Techniek Onderwijs is een eerste bijeenkomst tussen scholen en het bedrijfsleven georganiseerd. Hierin stond de ontwikkeling loopbaan oriëntatie in Virtual Reality op de agenda.

Het programma Sterk Techniek Onderwijs ontwikkeld op innovatieve wijze lesprogramma’s waarbij onder andere gefocust wordt op de verschillende beroepen in de regionale technieksector. Dit realiseren we door samen te werken met verschillende Voortgezet Onderwijs scholen(VO scholen) en het bedrijfsleven.

Scholen en het bedrijfsleven hebben elkaar op woensdag 2 september ontmoet om samen een innovatief loopbaan oriëntatie programma in Virtual Reality te ontwikkelen voor de sector techniek. Tijdens deze eerste bijeenkomst hebben zij enthousiast gezamenlijk input geleverd voor het inrichten van het programma.

Leerlingen krijgen straks de kans om te ervaren wat de verschillende beroepen inhouden. Daarnaast krijgen leerlingen met dit programma de mogelijkheid om achter deuren te kijken die normaal gesproken, vanwege veiligheidsoverwegingen gesloten blijven.

Vanuit elke deelnemende school nemen jongeren zitting in het puberpanel die naast docenten en het bedrijfsleven mee gaat denken in de verdere ontwikkeling. Ook worden zij nauw betrokken bij het testen van de Virtual Reality beelden. Er staat een testdag gepland in december.

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten