9.2 C
Delfzijl
16 mei 2021 22:43

Start uitvoering Centrumplan Loppersum

LoppersumWoensdagavond is tijdens een informatiebijeenkomst voor de inwoners en ondernemers van Loppersum het startsein gegeven voor het uitvoeren van de nieuwe inrichting van het Pastoriepad in het centrum van Loppersum. Het voorlopige onderwerp van de nieuwe supermarkt werd ook gepresenteerd.

“Wethouder Pier Prins vertelt: “Nu de uitvoering van het Pastoriepad start, even later de bouw van de supermarkt en aansluitend de inrichting van de straten, breekt een fase van bouwen aan. Dit geeft ruim anderhalf jaar overlast voor de inwoners en de bezoekers van het centrum. De gemeente zet zich in om het centrum op alle momenten bereikbaar te houden. Na deze periode van bouwen hebben we straks een toekomstbestendig centrum dat er mooi uit ziet.””

Pastoriepad
De nieuwe inrichting van het Pastoriepad wordt in vier fasen uitgevoerd. Voor de zomer zullen drie van de vier fasen klaar zijn. De uitvoering van de laatste fase volgt na de bouwvak. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Stienstra BV uit Metslawier. De bouw van de nieuwe supermarkt start naar verwachting voor de zomer en moet eind 2015 worden opgeleverd.

Een definitief ontwerp voor het inrichten van het Marktplein, de Hogestraat en de Burgemeester van der Munnikstraat is op dit moment in voorbereiding. De uitvoering daarvan start waarschijnlijk in 2016.

 

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,283VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten