Start bouw aardbevingsbestendige woningen aan de Schrijversbuurt in Delfzijl

DelfzijlIn Delfzijl is begonnen met de bouw van zestien aardbevingsbestendige huizen aan in de Schrijversbuurt. Het is een project van woningcorporatie Acantus en Geveke Bouw. Het gaat om tien sociale huurwoningen en zes koopwoningen aan de Jan Plenterstraat. Het nieuwbouwproject had al in het voorjaar van 2014 gereed moeten zijn maar de bouw werd uitgesteld om de huizen aardbevingsbestendiger te kunnen bouwen. De NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) heeft mee betaald aan de versterkende maatregelen. Het is het eerste grotere project met aardbevingsbestendige nieuwbouw.

Wethouder Rijzebol van de gemeente Delfzijl heeft woensdagmiddag samen met de directie van Geveke Bouw en van woningcorporatie Acantus een symbolische starthandeling verricht in het bij zijn van de toekomstige bewoners. Alle woningen zijn al verkocht of verhuurd.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”80″]


Back to top button