10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:07

Start bouw aardbevingbestendiger supermarkt belangrijke mijlpaal in het Centrumplan Loppersum

Loppersum – In Loppersum is donderdag 11 juni 2015 de laatste paal voor de vernieuwde vestiging Albert Heijn geslagen. In het bijzijn van het halve dorp en vele genodigden en journalisten werd de deze handeling feestelijk gevierd, eigenaar Jan Willem Scheffers zette met een druk op de knop de heimachine in werking een paar minuten later zat de 19 meter lange paal in de bodem. Met het afschieten van een confettikanon werd deze handeling beëindigd. De nieuwe supermarkt is berekend op zwaardere aardbevingen en wordt tweeëneenhalf keer zo groot als de bestaande supermarkt. Bij de supermarkt komen ook een brasserie en een slijterij.

Centrumplan Loppersum
De bouw van de supermarkt maakt deel uit van het centrumplan Loppersum. Het plan helpt Loppersum als centrumdorp om de winkelvoorzieningen te versterken. Realisatie van het plan draagt bij aan de levendigheid van het centrum en het vergroot de leefbaarheid voor de inwoners. Inmiddels is in het centrum een nieuw appartementencomplex gerealiseerd, een doe-het-zelf winkel is uitgebreid en het eerste deel van het Pastoriepad is opnieuw ingericht. Het tweede deel van de inrichting van het Pastoriepad is op dit moment in volle gang.

Wethouder Pier Prins: “Opnieuw een mijlpaal in de uitvoering van het Centrumplan Loppersum. Met de start van een nieuwe supermarkt zal de leefbaarheid van dit gebied voor de inwoners toenemen. Ik ben er trots op dat dit gebeurt in het centrum van het aardbevingsgebied. En dat we samen met ondernemers en inwoners de kwaliteit van dit gebied versterken.”

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten