11.1 C
Delfzijl
13 juni 2021 10:00

Sportstimuleringsproject Special Heroes van start op SBO de Delta en Prof W.J. Bladergroenschool

spot_img

Appingedam – Wethouder Martien van Bostelen heeft vrijdagochtend het sportstimuleringsproject Special Heroes op RENN4 scholen SBO de Delta en Prof W.J. Bladergroenschool in Appingedam geopend. De gemeente Appingedam vindt het belangrijk dat kwetsbare jongeren kennis maken met sporten en bewegen en laat daarom het programma Special Heroes deel uitmaken van het sportbeleidsprogramma “Appingedam gezond in beweging”.

De Special Heroes Experience is een dag vol verschillende sporten, waarbij leerlingen kunnen ervaren welke sport(en) ze leuk vinden. De midden- en bovenbouw leerlingen van de beide scholen doen mee aan deze Special Heroes Experience.  Samen met verschillende sportaanbieders zoals Studio Tapila2 (streetdance), Dijkman Sport (judo)en SVA (freerunnen) organiseert Special Heroes samen met de scholen een sportieve dag, waarbij de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sportverenigingen uit hun omgeving. Uiteindelijk doel is om de leerlingen blijvend aan sportactiviteiten deel te laten nemen, doordat zij bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging.

Special Heroes

Met het programma Special Heroes hebben steeds meer scholen voor speciaal onderwijs, sportverenigingen en gemeenten zich de afgelopen jaren ingezet om leerlingen met een beperking sport- en beweegactiviteiten te bieden. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het heel bijzonder. Op dit moment  hebben maar liefst 40.000 leerlingen van 380 scholen meegedaan aan het sportstimuleringsprogramma. Gemiddeld 80% van de deelnemende scholen verankert het programma in het schoolbeleid. Een succesvolle methodiek dus, met een landelijke impact.

Provincie Groningen

In de provincie Groningen hebben al 5 speciaal onderwijs scholen  het sportstimuleringsprogramma geborgd binnen het schoolbeleid en draaien 6 scholen het programma in de projectfase. Samen met de projectleider van Special Heroes, de sportcoaches van de diverse gemeenten maken de scholen een sportaanbod op maat. Het gaat om lessen onder en na schooltijd op school en lessen bij de sportverenigingen. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de Groningse sportverenigingen. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Het programma Special Heroes creëert aanbod op maat bij de sportverenigingen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten