27 C
Delfzijl
16 juni 2021 19:57

Sport4connect helpt jongeren weer op weg met 2BE!

spot_img

Delfzijl – Sport4connect start in de laatste week van oktober met een project voor jongeren tussen 16 en 27 jaar die buiten de boot dreigen te vallen. Het project, 2BE!, wordt gefinancierd door het Oranje Fonds en is het enige soortgelijk project binnen de provincie Groningen dat door het Oranje Fonds gehonoreerd is.

,,Het doel is om jongeren die zonder perspectief thuis zitten, vroegtijdig van school zijn gegaan, werkloos zijn en geen startkwalificatie hebben terug naar school of aan het werk te krijgen. Het ontbreekt ze daarvoor aan bepaalde vaardigheden, aanmoediging en motivatie. Met ons project willen we de jongeren de mogelijkheid geven zich zo te ontwikkelen dat ze een nieuwe start kunnen maken”, vertelt Janneke Bos van Sport4connect.

Sport4connect werkt samen met partners als de welzijnsinstellingen SWD (Delfzijl), ASWA (Appingedam), Parkdiensten Eemsdelta, Noorderpoortcollege, Werkplein Fivelingo, Regionaal Meld- en coördinatiepunt vroegtijdige schoolverlaters (RMC) en Centrum Jeugd en Gezin. Het project strekt zich uit over de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

,,Met workshops, trainingen zoals sociale vaardigheid en sollicitatietrainingen, cursussen om de weerbaarheid te vergroten en zelfreflectie willen we de jongeren weer de weg naar school en/of werk ophelpen. Hierbij maken we gebruik van de expertise van onze partners in dit project”, aldus Bos.

Sport en spel zijn belangrijk bij het project. Door middel van het ook lichamelijk activeren van de deelnemers wordt het patroon van inactief zijn doorbroken. ,,Daarbij is het belangrijk dat het netwerk van de jongeren groter wordt.” Er wordt gestart met drie groepen waarvan de eerste eind oktober gaat beginnen met de trainingen. De volgenden starten in februari en mei.

De doelstelling van Sport4connect is het aanbieden van beweegprogramma’s aan mensen die aan de zijlijn staan van de maatschappij in de breedste zin van woord. De doelgroep bestaat zowel uit jongeren, volwassenen als ouderen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten