Snel internet in buitengebied Noord-Groningen

Noord-Groningen – Alle inwoners en bedrijven in het buitengebied van Noord-Groningen ontvangen deze week een uitnodiging om een vragenlijst over snel internet in te vullen. De vragenlijst heeft als doel om duidelijk te krijgen wie interesse heeft in snel internet en waar de behoefte het grootst is. De resultaten tellen mee bij de beslissing waar breedband straks als eerste zal worden uitgerold.

Ter bevordering van economie en leefbaarheid
Om inwoners en bedrijven via een vragenlijst te betrekken bij Breedband komt Het initiatief om de inwoners en bedrijven te benaderen komt van Breedband Noord-Groningen, een samenwerkingsverband van negen gemeenten. Alle gemeenten zijn er van overtuigd dat de internetverbinding in het buitengebied van de regio Noord-Groningen sterk moet worden verbeterd. Dat is nodig om de economie en de leefbaarheid in de regio verder te bevorderen. De huidige internetsnelheid is voor steeds meer inwoners en bedrijven niet snel genoeg en de verwachting is dat de behoefte aan snel internet de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Aanleg kan alleen bij voldoende vraag
De Economic Board Groningen en de Dialoogtafel zijn bereid om 10 miljoen euro te investeren in de aanleg van snel internet, maar dat kan alleen als voldoende bedrijven en bewoners in het buitengebied hieraan mee willen doen. Marijke van Beek, de voorzitter van de stuurgroep Breedband Noord Groningen, roept om die reden alle inwoners en bedrijven op hun mening laten horen door de vragenlijst in te vullen.
Gemeentelijke bijeenkomsten

Eerder dit jaar werden in het kader van Breedband Noord-Groningen diverse bijeenkomsten georganiseerd om met inwoners en bedrijven in gesprek te raken over snel internet.

Back to top button