Smokey de Rookmelder logeerde bij bijna 1000 kinderen

Termunterzijl – Twee vrijwilligers van blusgroep Woldendorp hebben afgelopen dinsdag 19 mei als laatste een ‘Smokey komt logeren’ lespakket overhandigd aan de groepen 1 en 2 van OBS De Munte in Termunterzijl. Het totale aantal basisschoolkinderen waar Smokey heeft gelogeerd komt hiermee op bijna duizend. Hiermee rondt de brandweer het begin dit jaar gestarte ‘Smokey komt logeren’-project af in de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum.

De brandweer wil met deze campagne – met hond Smokey de Rookmelder in de hoofdrol – spelenderwijs de brandveiligheid verbeteren. Gevulde rukzakjes In een met brandweer knutselwerkjes versierde klas is op OBS de Munte lazen de vrijwilligers een boekje voor en zijn praatplaten behandeld. De Smokey rugzak logeert momenteel een aantal dagen bij de kinderen thuis. In de rugzakjes zitten een Smokey-knuffel, praatplaten en een map met werkbladen om samen met ouders door te nemen. In het werkblad staat onder andere informatie over brandveiligheid, vluchtroutes en rookmelders.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”197″]


Back to top button