Slordig Phoenix laat punten liggen in Drachten

Drachten – Voor de mannen van Phoenix stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd op het programma, uit tegen het altijd lastige Drachten. Na de schitterende prestaties van afgelopen seizoen waar een keurige tweede plek behaald werd zal er dit jaar wederom in de derde klasse gestreden worden. De derde klasse is volgens de kenners een sterkere klasse geworden dus zaak voor Phoenix om goed voor de dag te komen.

Phoenix trad aan met een minimale bezetting doordat er nog enkele spelers andere verplichtingen hadden. Drachten echter was op volle oorlogssterkte mede door het feit dat men in tegenstelling tot vorig seizoen maar één seniorenteam heeft ingeschreven. Onder schitterende omstandigheden zagen de supporters van beide teams vanaf begin af aan een bikkel harde wedstrijd ontvlammen. Beide teams gaven elkaar niks cadeau en de scheidsrechter had deze middag een zware taak om beide teams in het gareel te houden. Drachten had een overwicht in de beginfase wat mede kwam door een zwak beginnende Phoenix waar de nodige scherpte ontbrak. Het was met hangen en wurgen dat Phoenix Drachten keer op keer van scores af wist te houden. Het was zelfs Phoenix dat de score opende. Albert Kammenga wist met een penalty kick vanaf 40 meter de Delfzijlsters op een 0 – 3 voorsprong te zetten. Het was daarna echter Drachten dat niet onverdiend op voorsprong kwam. Een goed en geduldig uitgespeelde aanval van de thuisploeg bleek ditmaal de Delfzijlsters te machtig en doordat na de try ook de conversie raak werd getrapt stond de thuisploeg 7 – 3 voor. Echter was dit nog niet alle actie van de eerste helft. Een diepe kick van fly- half Rolf Oosterhuis werd door de goed spelende Nick Boersma in een try verzilverd. De conversie werd door de kicker van Phoenix helaas gemist maar Phoenix ging enigszins tegen de verhoudingen in met een 7 – 8 voorsprong de rust in.

Drachten besloot in de tweede helft verse krachten in te zetten om Phoenix onder druk te houden. Drachten zette Phoenix weer vast, diep op de eigen helft. Het was uiteindelijk een curieus toegekende try voor de thuisploeg wat Drachten op voorsprong zette. Doordat ook nu de conversie gescoord werd stond er 14 – 8 op het scorebord. Phoenix zette een slotoffensief in. Drachten werd steeds verder terug gedrongen. Een goede run van Nick Boersma bracht Lex Ronde in stelling en deze leek een try te scoren. Echter zou er een voorwaartse pass gemaakt zijn en werd de try afgekeurd. Phoenix bleef aandringen en de laatste minuten speelde zich af op enkele meters van de try line van Drachten. Echter ontbrak het geduld bij enkele spelers van Phoenix en Drachten wist de laatste aanval onschadelijk te maken. Uitgeput storten aan beide kanten enkele spelers naar de grond want beide ploegen hadden er een boeiende en keiharde wedstrijd van gemaakt. Doordat Phoenix met minder dan 7 punten verschil verloor kon er toch nog een punt mee naar Delfzijl genomen worden voor de ranglijst. Volgende week, zondag 20 september staat voor Phoenix de thuiswedstrijd tegen de Bulldogs uit Almere op het programma.