Slordig Phoenix haakt af voor het kampioenschap

ZwollePhoenix heeft afgelopen zondag slechte zaken gedaan in de race om het kampioenschap in de 3e klasse. Een zeer spannende en harde wedstrijd tegen de nummer drie, rugbyclub Zwolle, werd nipt verloren met 23 – 19. Phoenix was al zeker van de 2e plek maar had nog een theoretische kans om Dwingeloo te passeren maar was dan afhankelijk van de resultaten van de Dwingelers. Doordat Dwingeloo geen fout maakte dit weekend is het nu kampioen in de 3e klasse en zal Phoenix in de na- competitie fase terechtkomen om promotie af te dwingen.

De wedstrijd begon onder perfecte omstandigheden en de meegereisde supporters van Phoenix zagen dat de Delfzijlsters goed aan de wedstrijd begonnen. Het waren echter kleine onnodige overtredingen die Phoenix opbrak en uiteindelijk Zwolle een penalty kick gaf. De kicker van Zwolle bleek uit goed hout gesneden en zette de eerste punten voor de thuisploeg op het scorebord 3 – 0. Phoenix reageerde direct. Sterk loopwerk in de voorwaartsen bracht Phoenix tot vlak voor de try lijn. Het was Joffrey Ramos die de bal oppikte en door twee medespelers door een groep verdedigers werd gedrukt en zo Phoenix op voorsprong zette. Beide ploegen bleken niet voor elkaar onder te doen en een mooie pot rugby in het voorjaarszonnetje begon te ontplooien. Een goede combinatie tussen de voorwaartsen en de snelle jongens in de lijn bracht Phoenix weer tot vlak voor de try lijn van de thuisploeg. De verdediging van Zwolle moest aan de noodrem trekken en Phoenix kreeg van de goed leidende scheidsrechter een penalty toegekend. Patrick Trakzel nam deze bliksem snel en stortte zich over de try lijn waardoor Phoenix een 3 – 12 voorsprong nam. Zwolle liet het hier niet bij zitten en nog voor de rust wist men door een keurige try en bijbehorende conversie het verschil weer te verkleinen tot 10 – 12 wat tevens de ruststand was.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. De toeschouwers genoten van een boeiend rugby gevecht waarin de spelers elkaar niet ontzagen maar waar de scheidsrechter zelden echt moest ingrijpen. Het was Phoenix die de eerste punten op het scorebord wist te zetten. Een goede pass van scrum- half Trakzel gaf fly- half Rolf Oosterhuis de gelegenheid om tussen twee verdedigers door te glippen en de laatst genoemde wist met een side step de laatste verdediger te passeren. De conversie werd door Albert Kammenga benut en Phoenix nam een ruimere leiding van 10 – 19. Dit was op dat moment enigszins verrassend omdat Phoenix enorm veel fouten maakte en Zwolle beter in de wedstrijd zat. Zwolle liet zich ook niet van haar stuk brengen en begon Phoenix steeds verder terug te drukken. Het was dan ook terecht dat Zwolle in de slotfase met twee tries de wedstrijd naar zich toe trok. De Delfzijlsters konden huiswaarts keren met een bonuspunt doordat 23 – 19 een verschil van minder dan zeven punten is en dat levert in de competitiestand ook een punt op. Voor Phoenix staat komende zondag 15 maart de laatste wedstrijd op het programma. Dan zal er thuis op sportpark Tuikwerd gespeeld worden tegen rugbyclub Drachten wat ook een geduchte tegenstander. Kick- off is om 14:00 uur.

 

Back to top button