fbpx
11 C
Delfzijl
29 oktober 2020 23:31

Slapen in de kerk van Middelstum op vrijdag 10 januari

Middelstum – Vrijdag 10 januari kun je (weer) overnachten in een kerk van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Dit keer in de Hippolytuskerk van Middelstum, Deze overnachting wordt georganiseerd door Buitengewoonslapen.nu in samenwerking met de SOGK. Deze kerk in Middelstum behoort tot het Grootste Museum van Nederland.

Dit keer wordt geslapen in de 15e eeuwse kerk in Middelstum, 20 km boven de stad, een van de mooiste voorbeelden van laatgotische kerkbouw in de provincie Groningen. Het interieur is gedecoreerd met 16e eeuwse muur- en gewelfschilderingen van de heilsgeschiedenis.

Volgens de organisatie Buitengewoon slapen: ‘een echt cadeautje dat dit slapen in de kerk kan en mag. ‘s Nachts gaat de kerkdeur op slot. Je mag slapen in de klokkentoren, bij het orgel, onder de laatgotische ramen…….’. Hoe mooi wil je het hebben! De verwarming gaat niet aan dus als altijd de tip, neem een lekkere warme slaapzak (of zelfs twee….) mee, lekkere muts kan geen kwaad en hou je sloffen aan :) Er zijn kruiken beschikbaar voor de deelnemers, dus koud hoef je het niet te hebben. Deze unieke ervaring kost je slechts € 25,- (inclusief veldbed, bivakzak en ontbijt).

Zoals bekend, kent men in Engeland deze bijzondere manier van overnachten bij kerken al langer en daar kan in de zomermaanden ‘gechamped’ oftewel gekampeerd worden in een groot aantal kerken. Het idee ontstond bij Stichting The Churches Conservation Trust en het is een van de manieren om de kerk te gebruiken. Reizigers zijn immers altijd op zoek naar bijzondere accommodaties en zij mogen voor een relatief klein bedrag kamperen in de kerk en met dit geld wordt weer een bijdrage aan het onderhoud geleverd.

Buitengewoonslapen.nu wil het buitenslapen promoten, ondersteunen en verder brengen. De bijeenkomsten zijn niet bedoeld als uitbundig samenzijn. De intentie is samen de stilte beleven en in de natuur zijn. Kijk voor eerdere slaapavonturen op www.buitengewoonslapen.nu

Aanmelding
Wanneer je wilt deelnemen aan dit bijzondere initiatief, meld je dan aan, er is slechts een beperkt aantal plaatsen (15) beschikbaar. Denk om de (warme) slaapzak, een muts en sloffen;). De kosten bedragen 25 euro inclusief veldbed, bivakzak en ontbijt. Stuur een mail naar info@buitengewoonslapen.nu Vol = vol. Reservering is op volgorde van betaling.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten