Siddebuurster aangehouden in onderzoek ram- en kluiskraken

Groningen – De politie heeft dinsdag vier aanhoudingen verricht in een onderzoek naar ram- en kluiskraken in de provincie Groningen. De verdachten zijn in de leeftijd van 24 tot 38 jaar en komen uit de stad Groningen, Hoogezand en Siddeburen. Ze werden allemaal voor nader onderzoek ingesloten.

Toename kluis- en ramkraken
Sinds het begin van 2015 was in de provincie Groningen een toename te zien van het aantal kluiskraken bij bedrijven, zoals winkels en horecagelegenheden Ook het aantal ramkraken bij winkels en tankstations nam toe. De buit bestond daarbij vooral uit sigaretten.

Start politieonderzoek
Vanwege de toename van het aantal ram- en kluiskraken besloot de recherche een onderzoek te starten. Dankzij sporenonderzoek en onder ander het horen van getuigen kwamen de rechercheurs de vier verdachten op het spoor. De verdachten werden dinsdagochtend vroeg aangehouden. Het onderzoeksteam denkt dat de vier niet voor alle ram- en kluiskraken in de provincie Groningen verantwoordelijk zijn. Vandaar dat het onderzoek wordt voorgezet. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.Back to top button