Sfeerverslag: Negentiende editie Stadsloop Appingedam beslist met een fotofinish

Appingedam – De negentiende editie van Stadsloop in Appingedam werd beslist met een fotofinish. De eindstrijd ging tussen de Keniaan John Langat hij versloeg zijn landgenoot Phillip Langat met een haarlengte verschil, beide Kenianen liepen de tien kilometer in 27 minuten en 58 seconden. De heren wisten het parcoursrecord uit 2013 gelopen door Geoffrey Mutai met een tijd van 27 minuten en 37 seconden niet te breken.

Bij de dames ging de winst naar Dibabe Kuma uit Ethiopie in met een tijd van 32m en 11 sec, een seconde sneller dan Elizeba Cherono uit Kenia. De Keniaanse Caroline Kilel werd derde.

Beste Nederlander werd Khalid Choukoud met een tijd van 29.32; Gert Jan Wassink kwam drie seconden later over de finish. De om de beste Damster werd gewonnen door Gerard Vos met een nieuw persoonlijk record van 33.46. Bij de dames werd Lydia Doornbos met een tijd van 41.48 de snelste Damster.

Er deden 2250 deelnemers mee aan de editie van 2015.

Meer foto’s en foto’s nabestellen klik hier.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”random” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”271″]

Back to top button