14.8 C
Delfzijl
dinsdag 21 mei 2019
Home Algemeen Scouts vanuit heel Europa strijken neer in Delfzijl

Scouts vanuit heel Europa strijken neer in Delfzijl

Delfzijl – Scouts vanuit heel Europa zullen vanaf 27 juli een bezoek brengen aan Delfzijl. Zij nemen deel aan het International ScoutCamp, een kamp van tien dagen dat eens in de drie jaar gehouden wordt. Scouting Fivelgroep Delfzijl heeft dit jaar de organisatie voor haar rekening genomen. Het kamp zal gehouden worden op de ijsbaan aan de Tuikwerderrak.

Het International ScoutCamp bestaat al 30 jaar. Scouting Fivelgroep is bevriend met internationale scoutinggroepen uit o.a. Denemarken en Zwitserland. Het idee was ooit om met elkaar op kamp te gaan en deze traditie bestaat vandaag de dag nog steeds. Eens in de drie jaar organiseert een ander land het International ScoutCamp. In 2013 is de Scoutinggroep uit Delfzijl naar Zwitserland geweest en drie jaar eerder in Denemarken.

Dit jaar zullen Scoutinggroepen uit Zwitserland, Denemarken en Duitsland tien dagen lang ons land komen verkennen. Zij zullen o.a. gaan wadlopen, een bezoek brengen aan het Schildmeer en een dagje doorbrengen in de stad Groningen. Het kamp zal maandag 27 juli feestelijk geopend worden.

Ga naar http://ic2015.scoutevents.nl voor meer informatie over het kamp.

Advertenties

Advertenties