fbpx
5.5 C
Delfzijl
woensdag 13 november 2019
Home Weer en natuur Schotse Hooglanders staan weer in Delfzijl

Schotse Hooglanders staan weer in Delfzijl

Delfzijl – Op het terrein tussen Fivelzigt en het Zwet in Delfzijl staan sinds vandaag drie Schotse Hooglanders. Wethouder Rijzebol heeft samen met de fokker de dieren vrij gelaten in hun nieuwe onderkomen.

Van een tijdelijk naar een definitief onderkomen
De Schotse Hooglanders hebben tot eind juni 2014 in Delfzijl Noord gestaan, een tijdelijke locatie, en moesten daar plaats maken voor bouwwerkzaamheden. Het verblijf van de Schotse Hooglanders is hier door de meeste omwonenden en door de gemeente als positief ervaren, daarom is men op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, een permanent onderkomen. Dit is dus het terrein tussen Fivelzigt en de Zwet geworden.

Meer ruimte voor honden dan in eerder plan
De eerste plannen om de Schotse Hooglanders naar het terrein tussen Fivelzigt en de Zwet te verplaatsen, maakte vorig jaar september veel los. Er waren zowel voor- als tegenstanders van dit voornemen te vinden. Daarbij voelde een aantal gebruikers van het terrein zich overvallen door de plannen. De gemeente heeft de plannen daarop in overleg met gebruikers van het terrein en omwonenden aangepast. Een van de resultaten daarvan is dat er nu meer ruimte is voor honden.

Terrein blijft toegankelijk
Het terrein waar de Schotse Hooglanders gaan grazen, blijft toegankelijk via klaphekjes, ook voor aangelijnde honden.

Advertenties

Advertenties