Schots feestje met Sandy Brechin & Friends op Andledon

Den Andel – Komende zondag kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van Sandy Brechin, één van de bekendste Schotse accordeonspelers. Ieder jaar toert hij met diverse muzikale vrienden door Europa, en dit jaar bezoekt hij voor het eerst het Groningerland.

Een optreden van Sandy Brechin & Friends is een vrolijk Schots feestje. De muzikanten brengen Schotse folk, waarin Brechins accordeonspel wordt gecombineerd met zang en traditionele instrumenten als de fiddle, pipes en de bodhrán. Het optreden op Andledon is een onderdeel van de Ceilidh Cruise Tour, die de Schotse muzikanten onder meer ook door Duitsland laat spelen. Brechin laat zich tijdens de tour onder meer vergezellen door Joanna Scott Douglas (zang en bodhrán), Jan Jedding (gitaar en zang), Ian Kinnear (Scottish small pipes, whistles) en Julia Dignan (fiddle).

Naast begenadigd muzikant is Brechin wereldwijd actief als accordeondocent. Hij werkt als muziekdocent op het National Centre for Excellence in Traditional Music in Plockton (Schotland), heeft lesmateriaal op dvd uitgebracht en geeft regelmatig wereldwijd workshops, onder meer in Zweden, Australië en de VS.

Het optreden van Sandy Brechin & Friends start zondag 12 november om 15:30. De entree bedraagt 10 euro.Back to top button