Schip Sea-watch in Eemshaven opweg naar Malta om bootvluchtelingen te helpen

EemshavenEen team van vrijwilligers vertrekt vandaag vanuit de Eemshaven met een schip naar de Middellandse Zee om bootvluchtelingen te helpen. De Sea-watch, zoals het schip heet, werd vorig jaar gekocht in Harlingen en vervolgens naar Hamburg gevaren. Daar hebben vrijwilligers gewerkt aan de boot om hem klaar te maken voor het redden van vluchtelingen. Het schip zal naar Malta varen, en kwam vandaag aan in de Eemshaven. Daar werd extra reddingsboot aan boord gehesen. Naar verwachting komt het schip half mei aan in Malta.

Sea-watch gaat de oren en ogen zijn voor de kustwacht. Tussen Malta en lampedusa. Als er schepen met vluchtelingen worden waargenomen  seinen ze de kustwacht in. Alleen bij noodsituaties zal Sea-watch assisteren. Het schip kan een beperkt aantal vluchtelingen aanboort nemen en beschikt over reddingsmiddelen (reddingsvesten en vlotten) om 500 personen op te vangen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”144″]

 Back to top button