fbpx
1 C
Delfzijl
29 november 2020 05:14

Schip scouting Delfzijl heeft nieuwe opbouw gekregen

Delfzijl – Op het 23m lange wachtschip “de Paap” van de scouts uit Delfzijl is afgelopen zaterdag een nieuwe opbouw geplaatst. Deze 8.5 x 4m stalen opbouw is gemaakt door leerlingen de stichting Metaal en Scheepsbouw Opleidingen in Groningen. In oktober is door de leerlingen van MSO begonnen aan de opbouw. Afgelopen zaterdag was het zover dat de opbouw aan boord van het schip geplaatst kon worden. Met een vrachtwagen en een kraan is de opbouw vanuit de werkplaats getransporteerd naar het schip waarna het geheel aan boord is getakeld. De leerlingen van MSO zullen de opbouw de komende week aan het schip vast lassen waarna de scouts de komende maanden de afwerking voor hun rekening gaan nemen.

Het schip van de scoutinggroep is dankzij deze nieuwe opbouw veel beter inzetbaar. Zo zal het nu mogelijk zijn om met ca 20 personen aan boord te kunnen overnachten.

In de zomervakantie wordt het schip gebruikt als basis voor de zeilzwerftochten van de waterscouts in Friesland.

Van april t/m oktober ligt het schip afgemeerd aan het Schildmeer waar het als onderkomen voor de waterscouts gebruikt word. Gedurende de winter ligt het schip bij het clubgebouw van de Fivelgroep in Delfzijl.

Volg ons op

10,567FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten