Samenwerkingsoefeningen bedrijfsbrandweer Chemiepark Delfzijl en de Veiligheidsregio Groningen

Farmsum – Afgelopen dinsdag- en woensdagavond 19 en 20 mei zijn er twee samenwerkingsoefeningen geweest met de bedrijfsbrandweer Falck Fire Services  van het Chemiepark en de Veiligheidsregio Groningen. Dinsdag waren de posten Woldendorp, Wagenborgen en het gaspakkenteam Delfzijl, DECO unit en de C ploeg Falck aanwezig en woensdag post Delfzijl met de hoogwerker en de D ploeg van Falck.

Met name het samenwerken tussen de bevelvoerders, OvD ,  beveiliging en storingsdiensten van het Chemiepark was één van de belangrijkste oefendoelen.

Het scenario was bij het bedrijf Delamine op het Chemiepark, waarbij tijdens het verladen van een tankcontainer met EDA produkt er wat is misgegaan waardoor er product en veel damp vrijkwam.  Waarvoor middel OGS werd gegeven. Tevens waren er totaal vier slachtoffers erbij betrokken.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”196″]

 Back to top button