Ruimtegebrek op de Wirdumerklimmer tijdens Nationale Pannenkoekendag

WirdumVrijdagmorgen was het opvallend druk op de Wirdumerklimmer in Wirdum. Er liepen niet alleen kinderen rond, maar ook heel veel opa’s en oma’s. De ouderen werden welkom geheten door kinderen van groep 7 en 8. Deze kinderen verzorgden rondleidingen door de school. Eindstation was het lokaal van de kleinkinderen van de opa’s en oma’s.

In de klassen konden de ouderen genieten van activiteiten in de groepen: ze zagen een digibord rekenles van de kleuters en ze hoorden de nieuwste lenteliedjes. Ze speelden spontaan samen met de kleinkinderen in de poppenhoek en bouwhoek. Ze waren onder de indruk van het gebruik van tablets door de kinderen. Ook konden ze zien hoe er in een groep zelfstandig gewerkt wordt op verschillende niveaus.

Rond etenstijd namen de kinderen de ouderen mee naar de gemeenschapsruimte. Daar waren de tafels al gezellig gedekt. Groep 7 en 8 boden daar jong en oud zelfgebakken pannenkoeken en drinken aan. De opa’s en oma’s gaven aan dat ze heel erg hebben genoten van de fijne sfeer op de school  en ze wilden graag nog eens terug komen. Deze dag werd georganiseerd in het kader van de Nationale Pannenkoekendag waarbij jongeren en ouderen elkaar opzoeken.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”106″]
Back to top button