Rugbyers DRC Phoenix winnen thuis overtuigend van G.S.R.C.

Delfzijl – Afgelopen zondag 5 maart heeft DRC Phoenix 1 weer laten zien wat zij waard is. Dit keer tegen de studenten uit de stad (G.S.R.C. 1). Phoenix was vanaf het begin aan de sterkere hand. Desalniettemin werden vele kans makende try’s verspeeld op de laatste meters, vaak door technische fouten in de rucks. Hoewel daar vaak aandacht aan wordt geschonken tijdens de trainingen lijkt het niet te blijven hangen. Wellicht dat het de volgende keer beter gaat, nu de scheidsrechter naderhand Phoenix er ook op heeft gewezen, komt dan toch anders binnen. Ondanks de technische fouten en het gekibbel wat dat veroorzaakte is de rust ingegaan met een 10-0 voorsprong. De eerste try vanuit een scrum op de vijf meter waarna er door de verdediging heen werd gecrasht en de tweede vanuit een chaotische situatie waarna een sterke loper om de verdediging van de studenten wist heen te lopen.

In de tweede helft was het voorbij voor de studenten. Waar de studenten in de eerste helft nog weerstand wisten te bieden, liet men in de tweede helft steken vallen. De overmacht van Delfzijl werd nu ook echt duidelijk op het scorebord. In de tweede helft zijn er acht tries gedrukt door Phoenix. De meeste door de fysiek sterke lopers van Delfzijl die slecht of niet getackeld werden, de resterende try’s werden gemaakt door de kwalitatief goede lijnlopers die elkaar keer op keer wisten te vinden. Eindstand: 66-7. Voor Phoenix een monsterscore. De losing-streak is nu voorbij en Phoenix heeft zichzelf weer gevonden. Er staan nog drie wedstrijden op de agenda. Over twee weken op 19 maart speelt Phoenix wederom thuis tegen de RC Feanster uit Heerenveen.