fbpx
5.5 C
Delfzijl
25 november 2020 11:32

Rugbyclub Phoenix verliest op het kunstgras van de Groningse Studenten

Groningen – Zondag 14 januari stond de Delfzijlster Rugbyclub Phoenix tegenover de studenten in de stad Groningen. Een paar jaar geleden hebben de studenten het grasveld laten vervangen door kunstgras wat vrij opmerkelijk is in de rugbysport.

De studenten zijn gewend op dit soort gras te spelen en hebben hun tactiek daar ook zeker op aangepast. De Delfzijlsters hadden verwacht wat opstartproblemen te hebben, maar dat viel behoorlijk mee. Desondanks het conditionele verschil en het feit dat er een kerstreces tussen zat ging de eerste helft aardig gelijk op.  Er werd hard gewerkt door Phoenix maar wist op enkele centimeters van de try-line geen punten te scoren. De studenten waren fit en wisten in de eerste helft 3 try’s te drukken wat de ruststand bracht op 15-0.

De tweede helft lieten de studenten zien waar ze voor getraind hadden, door zeer sterk te lopen wist men steeds door de verdediging van Phoenix te breken. Meerdere try’s werden achter elkaar gedrukt, maar uiteindelijk wist Phoenix zich op karakter toch te herpakken.
De laatste tien minuten zijn er meerdere kansen gecreëerd in de lijn, waar de snellere lopers zich bevinden. Dit is opmerkelijk voor het team uit de havenstad, omdat zij normaal alleen kansen creëren met de zwaardere, sterkere mensen vanuit de scrum. Helaas heeft Phoenix geen try’s weten de drukken, maar wel tot trots en plezier de wedstrijd uitgespeeld. Eindstand 72-0.

Volgende week 21 januari ontvangt Phoenix in Delfzijl, de Rams 1 uit Apeldoorn.

Volg ons op

10,551FansLike
1,424VolgersVolg
5,226VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten