Renovatie kunstwerk bij de zeesluizen in Delfzijl na zes jaar hervat

Delfzijl – Het Delfzijlster kunstwerk ‘De ontmoeting tussen water en land’ van Hildo Krop bij de zeesluizen is gistermiddag tegen de vlakte gegaan. Het kunstwerk werd in 2009 al deels ontmanteld. Waterschap Hunze en Aa’s besloot dat dat moest, omdat de zware marmeren platen aan de sokkel loslieten door betonrot.

Aan het restant van het kunstwerk is sindsdien niets meer gedaan. Het 2,5 meter hoge beeld, dat op 250.000 euro is getaxeerd, staat al die tijd in een opslagloods. In 2013 leek er schot in de renovatie te zitten, het kunstwerk zou worden het plaatst op een andere locatie bij de zeesluizen, de provincie Groningen bedacht een andere plan wat mogelijk kosten besparend zou zijn. Het kunstwerk zou op de huidige locatie worden het bouwt op een ingekorte sokkel. Het lijkt er op dat er voor de laatste variant is gekozen.

De sokkel wordt nu tot de grond toe afgebroken en vervolgens wordt het beeld weer opgebouwd. Het kunstwerk gaat deel uitmaken van het project ‘Kijk over de dijk’.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”265″]Back to top button