Record aantal stemmen Noord-Groninger Sportgala

LoppersumHet aantal stemmen voor de genomineerden van het tweede Noord-Groninger Sportgala is tot ruim 5500 gestegen. ‘En dat is een record’, zegt voorzitter Nanko Kiel van de Stichting EemsmondSport Delfzijl. Zaterdag vindt in het gebouw van Waardevol Leven aan de Badweg 20 in Loppersum de tweede editie plaats van het gala waar de Sportvrouw, Sportman en Sportploeg/Sportorganisatie van 2014 worden gekozen De organisatie is klaar met de voorbereidingen. ‘Er moeten nog wat laatste plooitjes gladgestreken worden, maar die vormen geen probleem. We kijken naar het evenement uit. Het gaat ongewtijfeld een knalfuif worden’, zegt Kiel.

De grote vraag die op ieders lippen ligt is wie springruiter Jur Vrieling uit Holwierde, de organisatie van Eurocup Delfzijl en amazone Fleur Medema uit Appingedam gaan opvolgen. Een tipje van de sluier oplichten is echter geen optie. Kiel: ‘We willen de spanning tot aan het moment van de bekendmaking vast houden. Het is voor iedereen leuker om tijdens de verkiezing te horen wie er heeft gewonnen.’

EemsmondSport heeft hoog ingezet met de locatie van de sportverkiezing. Het gebouw van Waardevol Leven, in de volksmond ook wel het ‘kleintje Ziggodome’ genoemd, kan 1000 bezoekers herbergen. Of die er ook zullen komen? ‘Het zou mooi zijn, maar we zijn ook tevreden met de helft. De ambiance is in ieder geval geweldig.  Het pand heeft alles wat het een gala waardig maakt’, zegt Kiel.

Het gala begint zaterdag om 20.30 uur. De meiden van Legacy uit Delfzijl, bekend van de shows rondom de wedstrijden van basketbalclub Gasterra Flames, zullen een spectaculaire openingsact verzorgen. Het officiële gedeelte is rond 23.00 uur afgelopen. Aansluitend begint de afterparty met deejay Peter Zuidhof en Diso-N-Action. Ook wordt er een verloting gehouden met in totaal dertig prijzen en als hoofdprijs een VIP-arrangement van FC Groningen.

 

Back to top button