fbpx
7.7 C
Delfzijl
vrijdag 05 juni 2020
Home Economie Qlyte en Dyckerhoff gaan meer samenwerken

Qlyte en Dyckerhoff gaan meer samenwerken

DelfzijlAfgelopen maandag maakte Qlyte bekend dat het bedrijf meer gaat samenwerken met het Duitse Dyckerhoff. Qlyte levert Subcoal® pellets aan Dyckerhoff, een van de groot internationaal merk in de bouwmaterialenindustrie met 150 jaar ervaring.
In Delfzijl produceert Qlyte Subcoal® pellets, een van afval gemaakte brandstof. Energiecentrales, kalksteenovens en cementovens gebruiken deze brandstof als substituut voor bruin- en steenkool. Qlyte is onderdeel van N+P Group en produceert circa 65.000 ton Subcoal® pellets per jaar uit ongeveer 100.000 ton niet-recyclebare afvalfracties. Dit afval zou anders op een stortplaats terechtkomen.

Twee jaar geleden begon Dyckerhoff Subcoal® te gebruiken. Sindsdien werken Qlyte en Dyckerhoff samen om de alternatieve brandstof te verbeteren voor optimaal gebruik in de ovens. De samenwerking heeft geleid tot een nieuwe Subcoal® brandstof die gebruikt wordt in Dyckerhoff’s oven in Lengerich. Daarnaast blijft de oven in Geseke de standaard Subcoal® pellets gebruiken.

 

Advertenties