Qlyte en Dyckerhoff gaan meer samenwerken

DelfzijlAfgelopen maandag maakte Qlyte bekend dat het bedrijf meer gaat samenwerken met het Duitse Dyckerhoff. Qlyte levert Subcoal® pellets aan Dyckerhoff, een van de groot internationaal merk in de bouwmaterialenindustrie met 150 jaar ervaring.
In Delfzijl produceert Qlyte Subcoal® pellets, een van afval gemaakte brandstof. Energiecentrales, kalksteenovens en cementovens gebruiken deze brandstof als substituut voor bruin- en steenkool. Qlyte is onderdeel van N+P Group en produceert circa 65.000 ton Subcoal® pellets per jaar uit ongeveer 100.000 ton niet-recyclebare afvalfracties. Dit afval zou anders op een stortplaats terechtkomen.

Twee jaar geleden begon Dyckerhoff Subcoal® te gebruiken. Sindsdien werken Qlyte en Dyckerhoff samen om de alternatieve brandstof te verbeteren voor optimaal gebruik in de ovens. De samenwerking heeft geleid tot een nieuwe Subcoal® brandstof die gebruikt wordt in Dyckerhoff’s oven in Lengerich. Daarnaast blijft de oven in Geseke de standaard Subcoal® pellets gebruiken.

 Back to top button