Publiek geniet van jonge artiesten op Kadepop Talent Stage

Groningen – Afgelopen weekend mochten 7 jonge Groningse artiesten hun kunsten vertonen op het Talent Stage van festival Kadepop in Groningen. Iris Rijnsewijn en Mariska Brink kregen een wildcard, de andere 5 acts verdienden hun plek op het festival via een bandbattle. Die uitverkiezing maakten ze allemaal meer dan waar.

Voor de bands was het even wennen: waar ze normaliter optreden in kleine kroegen in stad en ommeland, stonden ze nu voor een stampvolle zaal festivalgangers te spelen. De sfeer was, ondanks het slechte weer, geweldig: Kadepop heeft bij EMG Faktors een instant-festivalgevoel weten te creëren. De bands waren dan ook laaiend enthousiast over het Talent Stage.

De belangstelling voor het onbekende talent was groot. “Het is steeds een positieve verrassing wat op het Talent Stage staat te spelen”, aldus een van de toeschouwers tijdens de show van Animal Antics. Een dag eerder maakten de optredens van Lars Koehoorn en City of Life al indruk op de recensent van 3voor12. Naarmate het festival vorderde kwamen steeds meer bezoekers een kijkje nemen: een aantal moest zelfs buiten blijven staan omdat de zaal hartstikke vol was.

Ook de organisatie was erg enthousiast over het Talent Stage: “Een hele mooie toevoeging aan Kadepop. De talenten hadden een hoog niveau, waarbij The Movement er dit weekend bovenuit sprong. We hebben hen gevraagd om volgend jaar terug te komen. We zijn erg blij dat we dit met een bijdrage van NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidprogramma hebben kunnen realiseren, en gaan zeker proberen op Kadepop 2016 weer een Talent Stage neer te zetten!”Back to top button