4.4 C
Delfzijl
21 april 2021 07:46

Provinciebestuur tikt Arriva op de vingers om controles

Groningen – Het provinciebestuur heeft Arriva een tik op de vingers gegeven omdat het bedrijf niet vaak genoeg controleert in de trein. Tevens heeft het provinciebestuur Arriva formeel in gebreke gesteld.

In een contract tussen Arriva en de provincie staat dat het vervoersbedrijf gemiddeld op een van de drie ritten moet controleren. Dat betekend dat er een controlepercentage van 33 procent moet zijn.

Op geen enkel traject in de provincie Groningen haalt Arriva dat percentage. Op de lijn tussen Groningen en Delfzijl is het minst gecontroleerd, het percentage kwam daar uit op 23 procent. De kans op controle was daar dan ook het kleinst.

Op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zou wel voldoende gecontroleerd worden door het bedrijf, dat moet het gevoel van veiligheid ten goede komen. Het provinciebestuur hoop dat terug te gaan zien in de controlecijfers. Het bedrijf moet voor 1 maart de cijfers van de laatste twee jaren aanleveren, en aangeven welke maatregelen Arriva gaat nemen om wel aan de controle-eis te voldoen. Tevens wil het bestuur dat de cijfers vanaf nu elk kwartaal worden aangeleverd.

Als Arriva niet aan deze voorwaarden voldoet, kan het provinciebestuur een boete opleggen, echter gaan ze er nu vanuit dat dit niet nodig zal zijn.

Vervoerder Arriva laat in een schriftelijke reactie weten dat er in 2015 en 2016 wel voldoende gecontroleerd is. Problemen van voorgaande jaren zouden inmiddels zijn opgelost.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten