fbpx
13.2 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Agenda tips Protestactie bij Centrum Veilig Wonen voor mensen die niet naar de Fakkeltocht...

Protestactie bij Centrum Veilig Wonen voor mensen die niet naar de Fakkeltocht in Groningen kunnen

Appingedam – Onder het mom van Genoeg = Genoeg  vind vrijdag 19 januari aanstaande vind de tweede grote fakkeloptocht tegen de gaswinning plaats in Groningen. Deze fakkeltocht wordt georganiseerd door de Groninger Bodem Beweging en zal om 19:30 van start gaan vanaf de Vismarkt in Groningen.

Ter aanvulling op de protestactie  in Groningen zal gelijktijdig in Appingedam bij het Centrum Veilig Wonen aan de Buxzijlweg een mogelijkheid zijn om te demonstreren. Aanleiding voor dit initiatief zijn de geluiden van Groningers die niet in de gelegenheid zijn om naar de stad af te reizen of mee te lopen. Dit veelal vanwege de lichamelijke gezondheid. Ook vanuit het buitengebied is Appingedam wellicht beter bereikbaar en parkeren voor mindervaliden een betere optie.

Vrijdagavond zullen in ieder geval aanwezig zijn de burgemeester van Appingedam ( Anno Wietze Hiemstra ) en de oud secretaris van GBB dhr. Dick Kleijer.

De organisatie hoopt met de aanvullende actie Groningers aan twee zijden van de provincie hun ongenoegen over de gaswinning kenbaar te maken. Dit met de genoemde sprekers, fakkels, live muzikant en warme chocolademelk.