fbpx
13.6 C
Delfzijl
24 oktober 2020 19:09

Project “Meedhuizen: verkeer en meer…” afgerond Meedhuizen heeft een nieuwe hoofdstaat en dorpsplein

Meedhuizen – Vrijdagmiddag werd het project “Meedhuizen: verkeer en meer…” symbolisch afgesloten met een borrel en “openingshandeling” door wethouder Jan Menninga in Dorpsherberg Lanting .

Geheel in de stijl van het project gebeurde ook dit weer samen met de inwoners van Meedhuizen, de aannemer (KWS), de landschapsarchitect (Laos landschapsarchitecten), betrokken ambtenaren van de gemeente Delfzijl en anderen. Wethouder Jan Menninga sloot het project af door het overhandigen van een miniatuur asfalteermachine aan de 8-jarige Martijn Pruim die het project in zijn dorp op de voet volgde en zelfs de werklieden van KWS na school en tijdens zijn vakantie mee hielp.   

Project “Meedhuizen: verkeer en meer….”
Het project dat samen met de inwoners en Dorpsbelangen Meedhuizen is opgepakt en waarin extra aandacht is gegeven aan het verkeersveiliger maken van het dorp. Maar ook achterstallig onderhoud werd weg gewerkt zo vond er groot onderhoud aan onder andere de riolering en de openbare verlichting plaats. Er is nieuw groen aangeplant en staan er nieuwe lantaarnpalen.

Het project is volgens planning verlopen, de inwoners en andere betrokkenen zijn zeer tevreden over het resultaat én de uitvoering is geheel binnen het budget gebleven. Daarbij is steeds rekening gehouden met alle eisen en zo veel mogelijk wensen van betrokkenen en is ook nog een aantal plussen toegevoegd aan het project.

Meer dan beloofd
Door samen met het dorp, de aannemer, de landschapsarchitect en alle anderen aan de ontwerptafel te gaan zitten, is er snel en efficiënt gewerkt en kon een aantal dromen en wensen uit het dorp, die in eerste instantie niet binnen de scope van de opdracht hoorden, toch worden meegenomen. Bijvoorbeeld het pleintje Cereslaan-Hoofdstraat, doortrekken van het nieuwe profiel tot aan de dorpsgrens aan de zuidzijde, goed passende lichtmasten, duurzame verharding met gebakken klinkers en de omgeving van de zwemsteiger. Als kers op de taart heeft het dorp zelf geregeld, dat het plein van hun eigen herberg ook wordt vernieuwd, in een stijl, die past bij de uitstraling van de rest van het dorp.

In januari worden de laatste werkzaamheden afgerond.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten