maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Project Duurzame Ouderenparticipatie in Appingedam

spot_img

AppingedamSinds september 2014 houdt een groep van ongeveer twintig 65-plussers in Opwierde zich actief bezig met de knelpunten in het aanbod van wonen, welzijn en zorg in hun wijk. Dit doen ze door regelmatig met elkaar te overleggen. Aanleiding hiervoor was het project Duurzame Ouderenparticipatie, dat op 1 april 2014 officieel van start is gegaan.

Project Duurzame Ouderenparticipatie
Het doel van het project Duurzame Ouderenparticipatie is het tot stand brengen van een dialoog en nauwe samenwerking tussen 65-plussers en deelnemende organisaties. Inmiddels hebben de 65-plussers een aantal knelpunten benoemd en hiervoor passende oplossingen bedacht. Binnenkort willen zij hierover in gesprek gaan met de relevante organisaties, zodat zij gezamenlijk kunnen werken aan het oplossen van één of meerdere knelpunten.

Intentieverklaring
Als blijk van hun wil tot samenwerking, ondertekenden de vertegenwoordigers van zeven (lokale) organisaties gezamenlijk een intentieverklaring in het ASWA-gebouw op 13 januari. Met deze verklaring zeggen de deelnemende organisaties toe zich in te spannen om een dialoog tussen 65-plussers en organisaties op het gebied van wonen, welzijn en zorg in Opwierde te realiseren. Ook zullen zij zich inzetten om gevolg te geven aan de uitkomsten van het project. De intentieverklaring werd ondertekend door de Algemene Stichting Welzijn Appingedam, Zonnehuisgroep Noord, de gemeente Appingedam, Woongroep Marenland, Woonstichting Groninger Huis, het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijkuniversiteit Groningen.

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten