woensdag 22 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Privatisering voetbalvelden Godlinze en Meedhuizen

spot_img

Godlinze / Meedhuizen – De gemeente Delfzijl gaat het beheer en onderhoud van de voetbalvelden in Godlinze en Meedhuizen overdragen aan respectievelijk V.V. Godlinze en V.V. Meedhuizen. Binnenkort ondertekenen de gemeente en de voetbalclubs daartoe overeenkomsten.

Overeenkomst van tien jaar
De overeenkomsten eindigen beide na een looptijd van tien jaar of als de verenigingen geen teams meer in de competitie ingeschreven hebben. De gemeente blijft eigenaar van de grond waarop de voetbalvelden liggen en betaalt een vergoeding aan de clubs voor het beheer en onderhoud.

Behoud van sportaccommodaties
Wethouder sport Jan Menninga: “De privatisering van de velden draagt bij aan het behoud van sportaccommodaties in de onze gemeente. Als gemeente moeten we bezuinigen. We zijn dan ook blij dat beide voetbalclubs het beheer en onderhoud naar zich toe willen trekken. De clubs leveren een belangrijke sportieve en maatschappelijke bijdrage aan de dorpen. ”

Onderdeel herstructurering
Het overdragen van beheer en onderhoud van sportvelden is onderdeel van de herstructurering van de sportvoorzieningen in de gemeente. De recentelijk opgeleverde verbeterde sportparken Tuikwerd en Centrum maken hier ook onderdeel van uit.

Randvoorwaarden voor sport en bewegen
De gemeenteraad heeft zich al in 2013 uitgesproken voor de huidige herstructurering. Doel is om aan de ene kant goede randvoorwaarden voor sport en bewegen in de gemeente te waarborgen en aan de andere kant de noodzakelijke bezuinigen door te voeren.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten