Prima overwinning van TRIAS dames

Oldehove – Na 1 overwinning en 1 nederlaag in de competitie en een overwinning in de beker hebben de dames van TRIAS prima zaken gedaan door met 3-1 te winnen van VOLKLUBOL uit Oldehove.

In de wetenschap dat vorig seizoen beide keren niet gewonnen kon worden van de dames van VOLKLUBOL togen de meiden van TRIAS richting Oldehove.

Met als doelstelling promotie moest deze wedstrijd gewonnen worden om weer enigszins aansluiting te krijgen bij de top. Met de stijgende lijn op de trainingen en de bekerwinst van vorige week was er voldoende vertrouwen opgebouwd om de strijd aan te gaan.

Vanaf het eerste punt werd duidelijk dat er twee teams tegenover elkaar stonden die beiden alles uit de kast wilden halen om een overwinning te behalen. TRIAS liet vooral zien dat het over meer aanvallende kwaliteiten en variatie beschikte dan VOLKLUBOL. De thuisploeg liet echter zien vooral erg taai te zijn en alle ballen van de vloer te willen halen. Halverwege de set leek het erop dat inzet en vechtlust het leek te gaan winnen van kwaliteit. VOLKLUBOL had een voorsprong gepakt van 5 punten en TRIAS vluchtte in een time-out. De coaches gaven aan dat er meer vechtersmentaliteit werd gevraagd. Na de time out ging dit beter al bleef er tot aan de 20 steeds een kleine voorsprong op het bord voor de thuisploeg. Met 3 punten achterstand werd Leonie Mooi ingebracht op de serve.

Ze deed precies wat er van haar verwacht werd en het team nodig had. Een serve serie van 5 bracht TRIAS de voorsprong die het verdiende en uiteindelijk ook de set winst.(26-28)

Ook in de tweede set begon TRIAS met een ruime achterstand van maar liefst 7 punten. Sylvia Hartjes werd gebracht voor Esmay Wezeman, maar in deze set kon het tij ondanks fel verzet niet meer gekeerd worden. (25-18)

In de derde set waren de dames direct goed bij de les. In deze set werd Marjolein Wolt ingebracht op de middenpositie. Met name aanvallend scoorden Sharon Langerhuizen en Lisanne Bakker nagenoeg 100% en waren ongrijpbaar. Beiden speelden een fantastische wedstrijd.

Het veldspel aan TRIAS kant was ook erg goed verzorgd. De passing en verdediging was onder aanvoering van libero Marjolein Groenewold prima en spelverdeler Marjan Bodde wist de aanvallers goed te vinden. Annette Ottens en Sylvia Hartjes namen met al hun ervaring het team op sleeptouw en zo ontstond een prima teamprestatie waarbij niemand verzaakte. De derde set ging naar TRIAS met 20-25.

In de vierde set leek de weerstand van VOLKLUBOL gebroken en nam TRIAS een voorsprong van maximaal 6 punten. Aan het einde van de set wist te thuisploeg echter toch nog weer terug te komen en werd het alsnog spannend. Leonie Mooi werd weer ingebracht voor de serve maar dit had deze keer niet het beoogde effect. Wel verdedigde ze fantastisch waardoor een belangrijk punt toch naar TRIAS ging. In een enerverende slotfase wist TRIAS uiteindelijk de vierde set en de wedstrijd winnend af te sluiten en werd een prima teamprestatie geleverd welke vertrouwen voor de komende wedstrijden geeft.

Volgende week treden de dames voor het eerst dit seizoen in sporthal Eelwerd aan tegen De Meeuwen uit Zuidhorn.

Heren
De heren die goed aan de competitie waren begonnen liepen tegen een pijnlijke 4-0 nederlaag aan bij de studenten van Veracles uit Groningen. Met een sterk gehavende selectie door blessures wisten de mannen geen enkele set te winnen en keerden met 0 punten huiswaarts.