Poollicht waargenomen boven Noord Nederland

EemshavenDinsdagavond en nacht was op veel plaatsen in Nederland, met name in het Noorden, poollicht te zien. Het poollicht of noorderlicht (aurora borealis) is een verschijnsel dat zich voordoet na een langdurige uitbarsting van de zon, een zogeheten geomagnetische storm. Bij zo’n uitbarsting worden grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal in geslingerd, die worden afgebogen door het magnetisch veld van de aarde wat een kleurrijk effect aan de hemel oplevert.

Momenten waarop het poollicht in Nederland waarneembaar is zijn zeldzaam, maar gisteravond werd het toch door heel veel mensen gezien zo getuige de vele afbeeldingen op Twitter.

Poollicht is op foto’s ook beter waar te nemen dan met het blote oog. Onze ogen zijn daar niet gevoelig genoeg voor. Wij reden daarom, net als enkele anderen, naar de Eemshaven om wat foto’s te nemen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”87″]


Back to top button